Civil forum

100 HUNGARIKUM BORMUSTRA

Készült: 2015. szeptember 29.

100 Hungarikum Bormustra
2015. november 21. (szombat) 14.00-tól
Balaton Színház, Keszthely

2015. november 21-én szombaton a Goldmark Károly Művelődési Központ immár hatodik alkalommal szervezi meg a 100 HUNGARIKUM BORMUSTRÁT a keszthelyi Balaton Színházban, melynek a kezdetek óta a legfőbb célja, hogy fórumot biztosítson a tradicionális magyar, és a hazai nemesítésű szőlőfajtáknak, valamint a belőlük készített ízletes és különleges, gyakran a nagyközönség számára ismeretlen boroknak. A szervezők egyben lehetőséget kívánnak nyújtani a borbarátoknak ezeknek a „hungarikum” boroknak a megismeréséhez és a kóstolásához is. A sétáló kóstoló mellett a szakmai délutánon több borász és szakember tart majd rövid előadásokat szőlészeti, borászati és egyéb témákban.


A rendezvény igazi különlegessége persze maga a Bormustra, melyen több mint száz különböző, jellegzetes magyar szőlőfajtából készített bor kóstolási lehetősége várja a borbarátokat idén is. A bormustrán és az előadásokon kívül az aulában gasztronómiai kiállítók finomságait is megkóstolhatják majd az érdeklődők. A rendezvény záró programjaként 18.00 órától gitárkoncerten szórakozhatnak a vendégek.
A 100 Hungarikum Bormustra rendezvénnyel a szervezők a kezdetek óta tisztelegni kívánnak Keszthely város díszpolgára, a kiemelkedő szőlőnemesítő, dr. Bakonyi Károly emléke előtt is.

Bormustra:
14.00:
Ünnepélyes megnyitó és megemlékezés DR. BAKONYI KÁROLY szőlőnemesítőről

14.00 - 19.30:
Borkóstoló: HUNGARIKUM SZŐLŐFAJTÁK borainak kóstolása
Hungarikum borválogatás: Pampetrics Borkereskedés (Keszthely)
Vendég borászatok saját kínálattal:
    - Georgikon Pincészet  (Keszthely)
    - Koczor Pincészet  (Balatonfüred)
    - Garamvári Szőlőbirtok  (Balatonlelle)
    - Áldos Pince  (Balatongyörök)

ELŐADÁSOK:
14.30 - 17.30:
Előadások szőlészeti, borászati témákban:
    - DR. KOCSIS LÁSZLÓ (PE Georgikon Kar):
        A duális képzés lehetőségei a szőlész-borász képezésben a Georgikonon
    - DR. NÉMETH FERENC (Áldos Pince):
        Dr. Bakonyi Károly nyomdokában - vörösborok az Áldos Pincészetnél
    - BARI ISTVÁN (Garamvári Szőlőbirtok):
         A Garamvári Szőlőbirtok által termesztett magyar szőlőfajták
    - KOCZOR KÁLMÁN (Koczor Pincészet):
         Hungarikum fajták 40 éves termesztési tapasztalatai
Házigazda, moderátor: DR. KOCSIS LÁSZLÓ és HORVÁTH EDIT

Gasztronómia:
14.00 - 19.00:
Étel- és italkülönlegességek:
    - sajtok (Ízműhely Kft.)
    - pálinkák (Cserszegi Pálinka)
    - bonbonok, csokoládék (ChocArt Csokizó)
    - hidegen sajtolt olajok (Cserszegi Csodavárolaj)

 

Nemzeti Együttműködési Alap
Emberi Erőforrások Minisztériuma
Emberi Erőforrás Támogatáskezelő
A Szakkör


CIVIL FÓRUM

Email: info@civilforum.hu



Created by Moksaphoto ©2024