Civil forum

Gyenesdiási Horgász és Vízisport Egyesület

Készült: 2016. január 5.

18951633-1-20
8315 Gyenesdiás, Kossuth L. u. 97.
Döbröntei Imre elnök, Hársfalvi György kapcsolattartó
+36-83-314-507, +36-20-9769-225
gyenesdiaskultura@t-online.hu

 

A szervezet céljának, tevékenységeinek bemutatása:

A Gyenesdiási Horgász- és Vízisport Egyesület 1993-ban alakult, fő feladata a horgászat feltételei megteremtése, állandó javítása, a korábban iszappal feltöltött elhanyagolt területek rendben tartása, a két tanya, illetve tanyaépületek üzemeltetése, az élővilág és a környezet (nádas) maximális védelmével. Mindkét tanya (gyenesi és diási) jelentős szerepet játszik a település közösségi életében, közösségek találkozóhelyeként (egyesületek, intézmények, stb,) és a turizmusban is.  Szívesen adunk helyet más települések non-profit jellegű – rendezvényeinek, ünnepségeinek is, nem anyagi megfontolásból, hanem az ismertségünk növelésére.

Az egyesület két részfoglalkozású (nyugdíjas) tanyagondnokot alkalmaz, legfontosabb feladatuk a tanyarend fenntartása, a szükséges karbantartások elvégzése, elvégeztetése - akár önkéntes munkával - pl. partfalvédelem, épületkarbantartás, zöldfelület-karbantartás, mederkotrás, hínárvágás. Ezek mellett kiemelt feladatuk a parti nádasok, a vízminőség védelme, egyáltalán a természet, a Balaton-tó védelme, lehetőségeik szerint a horgászati szabályok betartatása, valamint az emberi élet védelme. Természetesen az egyesület tagjai sport és szabadidős tevékenységének segítése, hiszen foglalkozásuk fedezetét nagyrészt a tagi befizetésekből fedezi az egyesület.

 Az egyesület minden évben két  horgászversenyt rendez.
A két tanyán 200 csónakkikötő helyet tart fenn - belső öböl kialakításúak.
 Folyamatosan végezzük  a hozzá tartozó partszakasz és zöldterület ápolását, sokat költünk a belső kikötőárkok partfalának védelmére.

Nemzeti Együttműködési Alap
Emberi Erőforrások Minisztériuma
Emberi Erőforrás Támogatáskezelő
A Szakkör


CIVIL FÓRUM

Email: info@civilforum.huCreated by Moksaphoto ©2024