Civil forum

Települési értékbemutató rendezvény Gelencén

Készült: 2016. július 25.

2016. július 15-én Gelencén került megrendezésre a Hungarikum pályázatnak köszönhetően a várvölgyi és gelencei települési értékeket bemutató rendezvény, melyet a helyi értékekkel való ismerkedés és fafaragó-, valamint zsindelykészítő mesteremberek munkáiba való betekintés előzött meg. Megismerhettük a székelykapu készítés rejtelmeit, a kötelező elemeket, mintákat; valamint a zsindelykészítés menetét is láthattuk. Házigazdáinknak köszönhetően az érdeklődők megtekinthették Gelence nevezetességeit; köztük az UNESCO Világörökség listájára is felkerült, Szent Imre tiszteletére felszentelt templomot és erődöt.
Kora este, a Közösségi Házban került bemutatásra a helyi értékeket bemutató fotósorozat, mely nagy érdeklődésre tett szert. Hallhattunk a helyi nótákat, történeteket és megtapasztalhattunk a helyi emberek végtelen kedvességét. Hatalmas élmény volt!
A pályázat soron következő rendezvénye a 2016. augusztus 27-én, Várvölgyön tartandó záró rendezvény és a helyi értékekből készülő kiadvány bemutatója.

Nemzeti Együttműködési Alap
Emberi Erőforrások Minisztériuma
Emberi Erőforrás Támogatáskezelő
A Szakkör


CIVIL FÓRUM

Email: info@civilforum.huCreated by Moksaphoto ©2024